voreioaigaiotv.gr

Άδωνις Γεωργιάδης για τροπολογία Καιρίδη: Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην την ψηφίσει

Adonisgeorgiadis Eu 1200x803
Κοινοποίηση

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ειδικό καθεστώς», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης για την τροπολογία Καιρίδη που δίνει το δικαίωμα σε μετανάστες που βρίσκονται τρία χρόνια στην Ελλάδα και εργάζονται, να πάρουν άδεια παραμονής. Σημείωσε πάντως ότι δεν γίνεται βουλευτής της ΝΔ, να μην την ψηφίσει.

Από την περασμένη Παρασκευή, όταν έγινε γνωστή η τροπολογία, ξεκίνησε ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία Καιρίδη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός που εμπλέκεται στο θέμα, υπερασπίστηκε της ρύθμισης και σήμερα (18.12.2023) μιλώντας στο MEGA.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε ότι «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης.

Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη».

Διευκρίνισε πάντως ότι «Ο κος Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Προφανώς ένας πολιτικός που έχει αυτό το διαμέτρημα και ιστορία έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή. Η διάταξη είναι τόσο σαφής, όποιος κάτσει και τη διαβάσει θα δει πως απηχεί την κοινή λογική».

«Στην πολιτική πάντα με οδηγεί η κοινή λογική. Η διάταξη αυτή είναι κοινής λογικής, όχι ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Η διάταξη αφορά όσους παράνομους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς το κράτος να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Αυτοί δουλεύουν στη λεγόμενη μαύρη εργασία. Το υπουργείο Εργασίας έχει ακολουθήσει συνεπή στρατηγική για να κλείσουμε τα παράθυρα στη μαύρη εργασία», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η διάταξη για το μεταναστευτικό δεν αφορά τους μετανάστες που θα φτάσουν στην Ελλάδα μετά τις 30 Νοεμβρίου. «Η άδεια διαμονής και εργασίας δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο, είναι μόνο για να εργαστείς στην Ελλάδα. Πληρώνεις ένσημα, αποκτάς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, συμβάλλεις στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώνεται η μαύρη εργασία, αποκτούμε νόμιμα εργατικά χέρια χωρίς να φύγεις στο εξωτερικό, χωρίς να φέρεις την οικογένειά σου από το εξωτερικό, χωρίς να αφορά αυτούς που έρχονται τώρα».

Ποιούς αφορά η διάταξη
Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα είναι άγνωστος, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να εκτιμά πως πρόκειται για περίπου 30.000 ανθρώπους.

«Είσαι παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα, δουλεύεις μαύρα, δεν σε ξέρει το κράτος. Λέει το κράτος, εάν δηλώσεις ποιος είσαι, σε καταγράψουμε, έχεις διαρκή εργασία κι έχεις λευκό ποινικό μητρώο, γιατί το ελέγχουμε κι αυτό, κι έχεις εργασία, μένεις νόμιμα. Εάν χάσεις την εργασία σου πάνω από ένα μήνα χάνεις την άδεια, αλλά το κράτος το ξέρει και μπορεί να σε απελάσει.

Πολλοί θα πάνε, πιστεύετε; Θα πάνε λίγοι, γιατί λίγοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι έχουν διαρκή εργασία και έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Αφορά λίγους, δεν αφορά τόσο τους εργάτες γης. Αφορά κυρίως επαγγέλματα τύπου οικιακών βοηθών ή καθαρίστριες σε ξενοδοχεία, που έχουν διαρκή εργασία, αλλά δεν μπορούν να ασφαλιστούν», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Πήγη:newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος στο επίκεντρο δημοφιλούς πολωνικής εκπομπής

Κακοκαιρία / Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»