voreioaigaiotv.gr

Αποχώρησαν 34 μέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ
Κοινοποίηση

Τριάντα τέσσερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αποχώρησαν από το κόμμα με κείμενο που έστειλαν στα ΜΜΕ, το οποίο και υπογράφουν. «Η απόφασή μας αυτή, που προέκυψε έπειτα από βαθιά σκέψη και οδύνη αποτελεί απότοκο των συνθηκών που έχουν επικρατήσει στο κόμμα μας» τονίζουν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Αποστολής Γιώργος, Αράπης Μπάμπης, Βελούτσος Δημήτρης, Γενιτσαριώτης Νίκος, Γιαννίκος Στρατής, Ζερβού Μαρία, Καλαϊτζής Γιώργος, Καλογρίδης Εύρης, Καραμάνος Στάθης, Καραμπλιάς Λευτέρης, Καρδάτου Ολτίνα, Κεχαγιά Μερόπη, Κουτσοβίλης Κώστας, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λιαρέλλη Πόπη, Μαλιαρός Δημήτρης, Μαμάκος Θωμάς, Νικολάρα Μαρία, Νικολάου Στρατής, Παπαδημητρίου Ελένη, Παραδέλης Θεόδωρος, Παραδέλη Βικτωρία, Πιτσιλαδής Ηρακλής, Σαμπανίκου Ευαγγελία, Τεντόμας Βασίλης, Τελωνιάτη Παναγιώτα, Τσακμάκη Λαμπρινή, Τσομπανέλλης Νικόλαος, Φράγκου Μερόπη, Χαβός Λευτέρης, Χατζηκωσταντίνου Γιώργος, Χατζηδιάκος Τάκης, Χιωτέλη Εριφύλη, Ψωμαδάκη Μαρία.

Στο κείμενο αναφέρουν: «H σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το απαράδεκτο “Διάγγελμα” του προέδρου Στ. Κασσελάκη καταρχάς προς τον ελληνικό λαό(!) και εν συνεχεία προς τα μέλη και στους φίλους(!), περί διαγραφών ιστορικών στελεχών του κόμματος και αγωνιστών της Δημοκρατίας, καθώς και η γεμάτη αλαζονεία και αυταρχισμό ομιλία του στην πρόσφατη (11/12-11-2023) συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. Μια ομιλία που ακυρώνει τα καταστατικά όργανα και την εσωκομματική δημοκρατία αντικαθιστώντας τα με έναν αρχηγισμό και αυταρχισμό που πηγάζει από την «αδιαμεσολάβητη» εκλογή του από τη βάση. Μια βάση που περιλαμβάνει εκτός από τα ενεργά μέλη, κυρίως άτομα «αγνώστων λοιπών στοιχείων» που εγγράφηκαν με 2 Ευρώ… Τα παραπάνω επισφραγίζουν απλώς την πορεία μετάλλαξης και εκφυλισμού του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς από κόμμα που οραματίζεται τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και τον σοσιαλισμό σε κεντρώο–κεντροδεξιό συστημικό και αρχηγοκεντρικό μόρφωμα, που στοχεύει στη συμμετοχή του στο παιχνίδι εναλλαγής κομμάτων στην εξουσία, συντηρώντας το σύστημα… Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το κόμμα δεν υπηρετεί πλέον τους στόχους της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν εκφράζει τις ιδεολογικές και πολιτικές μας ανησυχίες. Αποχωρούμε, διατηρώντας αναλλοίωτο το όραμα και τις αριστερές αρχές που μας οδήγησαν στη συμμετοχή μας στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ που, μέσα από δύσκολες δημοκρατικές διαδικασίες, κατάφερε να ενώσει την τότε πολυδιασπασμένη αριστερά, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού παλεύοντας ενάντια στα μνημόνια και, παρότι ηττήθηκε από το διεθνές κεφαλαιοκρατικό σύστημα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια… Για όλους και όλες εμάς, το ταξίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τελείωσε. Δεν τελείωσε όμως, το ταξίδι μας με την Αριστερά. Σε νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, βούλησή μας είναι να προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση του χώρου της Ριζοσπαστικής, Κινηματικής και Οικολογικής Αριστεράς και να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Για όλους και όλες μας, είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανοιξιάτικη εξόρμηση παρατήρησης φύσης στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας

Λέσβος: Aν δεν ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα χαθούν τα κονδύλια του Leader