voreioaigaiotv.gr

«Είμαι 35 χρόνια στην πρώτη γραμμή, θα παλέψω για έναν ανθρώπινο Δήμο»

379603822 632355199043257 5223411621811420632 N
Κοινοποίηση

Ο Γιώργος Αλεξίου γνωστός για την δραστηριότητά του ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, για τους στόχους και την αποτελεσματικότητά του, ζητά την ψήφο των δημοτών της Μυτιλήνης με την παράταξη Χριστόφα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2023
«Είμαι 35 χρόνια στην πρώτη γραμμή, θα παλέψω για έναν ανθρώπινο Δήμο»


Στη μάχη της πρώτης γραμμής για το Δήμο Μυτιλήνης με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα μπήκε δυναμικά σε αυτές τις εκλογές ο Γιώργος Αλεξίου.

Αν και ο κ. Αλεξίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την συνδικαλιστική του ιδιότητα αφού είναι πρόεδρος των εργαζομενων των Δήμων της Λέσβου εδώ και πολλά χρόνια και τελευταία και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στην κοινωνία της πόλης όλοι τον γνωρίζουν με την υπαλληλική του ταυτότητα αφού εργάζεται εδώ και 35 χρόνια σε καίριες θέσεις του Δήμου Μυτιλήνης. Ειδικότερα έχει εργαστεί 25 χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία, 5 χρόνια στη θέση του Διευθυντή στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τα τελευταία χρόνια προΐσταται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιώργος Αλεξίου για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει όσο κανείς τα προβλήματα της πόλης και των χωριών αφού μέσα από τις θέσεις που υπηρετεί διαχειρίζεται την καθημερινότητα των πολιτών, γνωρίζει τα αιτήματα και τις ανάγκες τους καθώς και τις αδυναμίες του συστήματος.

Όπως τόνισε μπορούν να γίνουν πολλές διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες για να δουλέψει καλύτερα ο Δήμος Μυτιλήνης. Σημαντική ενίσχυση για τη λειτουργία του δήμου θα αποτελέσει η πρόσληψη μόνιμου η προσωπικού το επόμενο διάστημα με διαδικασία ΑΣΕΠ αλλά και η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ώστε να υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των στελεχών και της Δημοτικής Αρχής.

«Δώσαμε αγώνα με το Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ για να πετύχουμε την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό. Άλλωστε για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αγωνιστείς, να προσπαθήσεις, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Καθημερινά βιώνω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί κάθε Μυτιληνιός και Μυτιληνιά, από την αδυναμία εύρεσης εργασίας, την ατέρμονη γραφειοκρατία, μέχρι τις λακκούβες και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης οφείλει να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και τόπος φιλικός και βιώσιμος για τους κατοίκους οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες ζώντας στην πόλης της Μυτιλήνης».

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της πόλης τα οποία πολλές φορές προκαλούν πονοκέφαλο στους δημότες από τις μακροχρόνιες εργασίες και τις ζημιές που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Αλεξίου τόνισε ότι τα μεγάλα έργα είναι σημαντικά και η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους περιοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής για τη σημασία τους και την αναγκαιότητά τους.

«Από εκεί και πέρα σημείωσε ο κ. Αλεξίου, ο επιβλέπων μηχανικός οφείλει να είναι παρών καθημερινά στο εργοτάξιο, να επιβλέπει τις εργασίες να ελέγχει τον εργολάβο και να συνεννοείται μαζί του. Παράλληλα να μιλά με τους πολίτες και να φροντίζει για τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στην πορεία».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Παναγιώτη Χριστόφα και την παράταξη «Μπροστά» σημείωσε ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον υποψήφιο Δήμαρχο εμπιστεύεται και εκτιμά τις ικανότητές του. «Για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μυτιλήνης και να πάει μπροστά σε μια νέα εποχή θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Είμαι ενεργός πολίτης και αυτοδιοικητικός υπάλληλος και γνωρίζω καλά τι πρέπει να γίνει για αλλάξει ο Δήμος μας όψη, να γίνει ανθρώπινος, σύγχρονος και πόλος έλξης επισκεπτών και πολλών τουριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαμαρτυρία με ανοιχτά ΕΛΤΑ και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα οι αγρότες της Λέσβου

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΡΙ