voreioaigaiotv.gr

Κινητοποίηση στην είσοδο της Απλωταριάς για την Παλαιστίνη

Palestini Nt Adedy Afisa 31okt23 300x350
Κοινοποίηση

“Οι λαοί σε όλο τον κόσμο βλέπουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ να σφυροκοπά ανελέητα τον παλαιστινιακό λαό, με αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις, στην αιματοβαμμένη λωρίδα της Γάζας.
Οι ώρες είναι δραματικές. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που περνά ένα ακόμη παιδί της Παλαιστίνης δολοφονείται, ενώ το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, με κάθε τρόπο προσπαθούν να κρύψουν το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων και γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα”, αναφέρει σε ανακοίνωση- κάλεσμα το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, στην είσοδο της Απλωταριάς.

Με αίτημα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ:
“Εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό. Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.
Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές.
Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά. Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.
Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.
Τείχος απαρτχάιντ δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.
Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στο νέο μακελειό του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που μόνο τις τελευταίες μέρες έχει σκοτώσει πάνω από 8.000 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων 3.500 είναι παιδιά.
Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της ιστορίας!
Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί!
Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” από την αποστολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Ούτε σκέψη να μετατραπούν οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ως ορμητήρια
Άμεση αποδέσμευση από τις συμφωνίες οι οποίες οδηγούν τους Έλληνες φαντάρους να παλεύουν σε ξένες χώρες βάζοντας την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο και κάνοντας τους ίδιους στόχους μέσα στον πόλεμο.
Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Η Χίος ένα από τα 10 νησιά που μπαίνουν σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης»

Κ. Σκρέκας: Το «Καλάθι της Σαρακοστής» είναι μεσοσταθμικά ίδιο ή φθηνότερο με πέρυσι

Βουλή: Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια