voreioaigaiotv.gr

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Στο Βόρειο Αιγαίο έχουμε «ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

Mitsotakis New 3 (1)
Κοινοποίηση

Το μεταναστευτικό – υπό τη σκιά και της νέας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή – έθεσε ως μείζον διακύβευμα του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παράσχει στήριξη στον υποψήφιο της ΝΔ, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Διότι οι Περιφερειάρχες θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα για τις Περιφέρειες της χώρας».

«Πόσω μάλλον όταν συζητάμε για μια πολύ ευαίσθητη Περιφέρεια όπως είναι το Βόρειο Αιγαίο. Διότι εδώ το διακύβευμα δεν είναι μόνο η αναπτυξιακή δυναμική, εδώ έχουμε και άλλα ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «βλέπετε, αυτή τη στιγμή, τα τραγικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στην  ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή την αδιανόητη επίθεση με απίστευτες εικόνες βαρβαρότητας εις βάρος απλών Ισραηλινών πολιτών. Μια επίθεση την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή με τον πιο απερίφραστο τρόπο, αναγνωρίζοντας απόλυτα το δικαίωμα στο Ισραήλ σε αυτοάμυνα».

Τόνισε, δε, ότι «όλα αυτά μπορούν να έχουν άλλες παράπλευρες εξελίξεις. Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα το 2019 θέσαμε ως κεντρικό στόχο την επιβολή μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας. Θυμάστε την κατάσταση που επικρατούσε εδώ στα νησιά σας και το τι συμβαίνει σήμερα. Για να μην βρεθούμε όμως πάλι αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις, θα πρέπει να επιμείνουμε ακριβώς σε αυτή τη γραμμή την οποία έχουμε χαράξει. Δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «έκανα μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να πείσω την ΕΕ να αναγνωρίσει επιτέλους το αυτονόητο. Δεν θα είναι οι άθλιοι διακινητές αυτοί που θα καθορίζουν ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. Και έχουμε πια μια συνολική ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτή την πολιτική την οποία ακολουθούμε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, την πολυπλοκότητα των προκλήσεων και καταλαβαίνετε γιατί ειδικά εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, αυτή η μάχη έχει την ξεχωριστή της σημασία».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε τον Α. Στεφανή, για τον οποίο είπε ότι «είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλές διαφορετικές ιδιότητες. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εξαιρετικά μεθοδικός, εξαιρετικά οργανωμένος. Νομίζω το διαπιστώσατε κι εσείς εδώ από τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγε όλη του την προεκλογική εκστρατεία. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όραμα για το Βόρειο Αιγαίο, έχει πάθος για αυτό το οποίο κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης» και παρακάλεσε τους συγκεντρωμένους «αυτές τις έξι μέρες που έμειναν να κάνουμε όλες και όλοι μαζί αυτή την τελική προσπάθεια», καθώς και «να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες στεναχώριες, τις όποιες πίκρες που πάντα, το γνωρίζω καλά, μπορεί να υπάρχουν όταν μιλάμε για τοπικές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγγραφές για τα σεμινάρια του Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης

Λέσβος: Εθελοντική αιμοδοσία στο Κάτω Τρίτος

Σάμος: Διασώθηκαν 47 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο – Νεκρή μία γυναίκα