voreioaigaiotv.gr

Μητσοτάκης: Οι εργοδότες έχετε υποχρέωση να αμοίβετε καλύτερα τους εργαζόμενους

4134093
Κοινοποίηση

Σαφές μήνυμα προς τους εργοδότες για την υποχρέωσή τους να αμοίβουν καλύτερα τους εργαζόμενους, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο τόνισε επίσης πως χρέος της κυβέρνηση είναι «οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά και η σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Έχουμε την πολιτική βούληση και νομιμοποίηση να το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο σημείωσε ότι: «50 χρόνια μετά το 1974 πετύχαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία. Υποχρέωση μας στα ευρωψηφοδέλτια να έχουμε εκπροσώπους από την ομογένεια.

«Θα επανέλθουμε το φθινόπωρο για επιστολική ψήφο από το εξωτερικό για τις βουλευτικές εκλογές».

«Απαράβατη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η πορεία ανάκαμψης είναι η συνέχιση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική συνέπεια μας επιτρέπει να μειώνουμε το χρέος και να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα και ότι «εκταμιεύσαμε πάνω από 1 δις ευρώ σε αγροτικές αποζημιώσεις την προηγούμενη τετραετία μέσω του ΕΛΓΑ».

«Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να μιλάμε σε ξένους επενδυτές είναι η εμπιστοσύνη, η συνέπεια και ειλικρίνεια», συνέχισε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στους εργοδότες σημείωσε ότι έχουν την υποχρέωση να αμοίβουν καλύτερα τους εργαζόμενους.

«Η Ελλάδα προσφέρει πολιτική σταθερότητα και μειωμένο γεωπολιτικό ρίσκο και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε επίσης.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι εκεί γίνεται επενδυτική έκρηξη που αφορά πάρα πολλούς κλάδους.

«Παγκόσμιο ζήτημα η βία νέων και εφήβων»
Αναφερόμενος στο θέμα της βίας και εγκληματικότητας νέων και εφήβων σημείωσε ότι πρόκειται για ενά παγκόσμιο θέμα και όχι ελληνικό. Για το λόγο αυτό όπως είπε συγκροτείται συγκροτείται διεπιστημονική επιτροπή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημία που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων», υπογράμμισε.

Οι προκλήσεις της Ευρώπης
Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για ευρωπαϊκή παρακμή υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Οι δυο μεγάλες προκλήσεις είναι τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και πως τοποθετούσατε απέναντι στις ΗΠΑ ή την Κίνα. Η δεύτερη είναι η κοινή άμυνα. Μετά την Ουκρανία καταλάβαμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση σε μια ενιαία αμυντική πολιτική. Το Επιμελητήριο έχει κρατήσει ζωντανές τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε δύσκολους καιρούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε σχέδιο για το πού θελουμε να πάμε τη χώρα και καταλήγει σε μια Ελλάδα που συγκλίνει και ξεπερνάει την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πήγη:www.cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χίος: Οι λαλάδες σχηματίζουν κόκκινα χαλιά στα λιβάδια του νησιού

KKE: «Περσινά ξινά σταφύλια» οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τους αγρότες

Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέας μονάδας με 40 δασοκομάντος στη Χίο