voreioaigaiotv.gr

Παρουσίαση της Σάμου ως του απόλυτου ελληνικού προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό

φωτό 1 9 E1596465957722
Κοινοποίηση

Παρουσίαση της Σάμου ως του απόλυτου ελληνικού προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό

Η Σάμος ως ο απόλυτος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο κτίριο του Οργανισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας www.samosexplore.com, που φέρει και την έγκριση του Ε.Ο.Τ.

Καλωσορίζοντας τον Δήμο Ανατολικής Σάμου,  η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, επισήμανε πως η φιλοσοφία της καμπάνιας της Σάμου βρίσκεται πολύ κοντά στο μήνυμα του ΕΟΤ ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του ευ ζην και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια τοπική ταυτότητα για κάθε περιοχή της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στον ΕΟΤ εκπροσώπων του πολύ όμορφου νησιού και αναφέρθηκε στην καμπάνια του ΕΟΤ όχι μόνο για την τουριστική προβολή αλλά για το rebranding της Σάμου, τη Κω, της Χίου, της Λέρου και της Λέσβου, το τουριστικό περίπτερο της οποίας επισκέφθηκε χθες κατά τα εγκαίνιά του στην πλατεία Συντάγματος.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κος Γεώργιος Στάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, το όνειρό κάθε επισκέπτη, για αξέχαστες διακοπές, γίνεται πραγματικότητα»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «η τουριστική ανάπτυξη του τόπου βασίστηκε στο μαζικό τουριστικό μοντέλο», όμως τα τελευταία χρόνια «παρατηρείται και  μια στροφή της παγκόσμιας ζήτησης σε ειδικές μορφές ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού».  Όπως σημείωσε «στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη  τουριστική στρατηγική, μέσα από ένα σχέδιο δράσης που θα συνδυάζει τη βελτίωση του μαζικού μοντέλου στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά κυρίως την ανάπτυξη νέων ποιοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη σωστή αναλογία».

«Η δημιουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας  www.samosexplore.com είναι το μέσο για μια βιωματική εμπειρία-παρουσίαση της Σάμου, ως τον απόλυτο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά η κος Στάντζος, διευκρινίζοντας: «Μέσω του SAMOS EXPLORE Within, η Σάμος, ένας θησαυρός τουρισμού αποκαλύπτει την εναλλακτική πλευρά της. Θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, αναρρίχηση, δραστηριότητες στη φύση, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτισμός, ήθη και έθιμα και πολλά άλλα περιμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει. Η προσέγγιση του ταξιδιού, μέσω του SAMOS EXPLORE Within, ως μια μορφή τέχνης και η διείσδυση στον μύθο που το περιβάλλει, είναι ο στόχος μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, τον  πρωταγωνιστή συνειδητό ταξιδιώτη!»

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.samosexplore.com παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Δημήτρης Βασιλείου, εκπρόσωπος της εταιρείας iArk Digital Agency που ανέλαβε τη δημιουργία της.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρ. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, συνεργάτες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, στελέχη του Δήμου και του ΕΟΤ, καθώς και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστικές δοκιμές από τοπικά προϊόντα του νησιού, καθώς και παρασκευές κοκτέιλ από τα πολυβραβευμένα κρασιά της Ε.Ο.Σ.Σ.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΝΤΖΟΥ

Αξιότιμες  κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας!!!

Αποτελεί για όλους μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρισκόμαστε σήμερα εδώ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και να παρουσιάζουμε τη Σάμο ως μοναδικό προορισμό εναλλακτικών διακοπών. Θα ήθελα εκ μέρους του Δήμου Ανατολικής Σάμου να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την φιλοξενία, την υποστήριξη και τη συμβολή του στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού για τη στήριξή τους σε όλες μας τις προσπάθειες.

Η Σάμος αποτελεί ξεχωριστό τουριστικό προορισμό με έντονο το αίσθημα φιλοξενίας.

Το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα, της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς, σας προσκαλεί στο μύθο του.

Σε αυτό το καταπράσινο νησί στην άκρη του Αιγαίου ανάμεσα σε πευκοδάση και ελαιώνες, σε εκτάσεις με εσπεριδοειδή και εύφορους αμπελώνες, θα ανακαλύψετε μύθους και ιστορικές αλήθειες. Εδώ γεννήθηκε η θεά Ήρα, γυναίκα του Δία· εδώ και ο περίφημος αστροφυσικός Αρίσταρχος, που πρώτος διατύπωσε τη θεωρία για την κίνηση της γης· και εδώ είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο μέγας μαθηματικός, ο Πυθαγόρας. Σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, το όνειρό κάθε επισκέπτη, για αξέχαστες διακοπές, γίνεται πραγματικότητα.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κύριους αν όχι τον κύριο πυλώνα ανάπτυξης και πρωταρχική πηγή διαμόρφωσης του τοπικού μας εισοδήματος εδώ και πολλές δεκαετίες. Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας στο ξεκίνημα της την δεκαετία του ’70, έγινε με τρόπο άναρχο και βασίστηκε στο μαζικό τουριστικό μοντέλο των 3S (Sea,Sun,Sand), το οποίο μέχρι και σήμερα διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο μέσω των πτήσεων charter από πολλές Χώρες της Ευρώπης. Από την άλλη όμως παρατηρείται και  μια στροφή της παγκόσμιας ζήτησης σε ειδικές μορφές ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού αναζητώντας κυρίως την ποιότητα αλλά και το κάτι διαφορετικό.

Στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη  τουριστική στρατηγική, μέσα από ένα σχέδιο δράσης που θα συνδυάζει τη βελτίωση του μαζικού μοντέλου στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά κυρίως την ανάπτυξη νέων ποιοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη σωστή αναλογία.

Η επιτυχία του εγχειρήματος απαιτεί τη συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών που σχετίζονται με το τουριστικό κύκλωμα, καθώς πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η «υπόθεση τουρισμός» μας αφορά όλους και είναι ζήτημα επιβίωσης.

Η ενίσχυση της Σάμου, σε νέες αναδυόμενες αγορές, λιγότερο κορεσμένες, αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα ανάδειξης  και προβολής. Στόχος η δημιουργία ενός Μοντέλου που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του, διευρύνοντας έτσι  την τουριστική περίοδο και αμβλύνοντας ουσιαστικά την εποχικότητα. 

Κύριο μέλημα μας είναι η Σάμος να αποκτήσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα που της αξίζει.

Η δημιουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας,  www.samosexplore.com είναι το μέσο για μια βιωματική εμπειρία-παρουσίαση της Σάμου, ως τον απόλυτο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Είναι η  έναρξη μιας ξεχωριστής εναλλακτικής ιστορίας, μιας ξεχωριστής δραστηριότητας για όλους.

Μέσω του SAMOS EXPLORE Within, η Σάμος, ένας θησαυρός τουρισμού αποκαλύπτει την εναλλακτική πλευρά της.

Θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, αναρρίχηση, δραστηριότητες στη φύση, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτισμός, ήθη και έθιμα και πολλά άλλα περιμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Η προσέγγιση του ταξιδιού, μέσω του SAMOS EXPLORE Within, ως μια μορφή τέχνης και η διείσδυση στον μύθο που το περιβάλλει, είναι ο στόχος μας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, τον  πρωταγωνιστή συνειδητό ταξιδιώτη!!!!

Ας δώσουμε όμως το λόγω στους ειδικούς να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους και την πολύ αξιόλογη αυτή προσπάθεια, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για το Δήμο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χίος: Επιστημονικό Συνέδριο για το ρόλο των Αναπτυξιακών ΟΤΑ

«Μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» από τους Προσκόπους της Μυτιλήνης για τα συσσίτια της Μητρόπολης

Σάμος – Αλκιβιάδης Στεφανής : Κατέθεσε την πρόταση του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου