voreioaigaiotv.gr

Στην έκθεση τουρισμού στη Σμύρνη το Επιμελητήριο Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

έκθεση σμυρνης 768x576
Κοινοποίηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λέσβου μέσω της Επιμελητηριακής Λεσβιακής Εταιρίας Ανάπτυξης ΕΛΕΑ ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση και συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην 17th Tourism Trade International Fair and Congress που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, 07 – 09 Δεκεμβρίου 2023. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα νησιά της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αφού συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι κ.α.,

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, στόχευσε και πέτυχε, την συνολική παρουσίαση των νησιών, ως τουριστικό προορισμό, την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, της γαστρονομίας και των τοπικών μας προϊόντων. Η μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο, μαρτυρά το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Τούρκοι επισκέπτες για τα νησιά της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, ως τουριστικοί προορισμοί.

Σε ειδική εκδήλωση και σε χώρο της έκθεσης η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κα Ευγενία Δρεκόλια, παρουσίασε εκτενώς τα νησιά μας σε Τουριστικούς Πράκτορες τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πολλών συναντήσεων Β2Β μεταξύ των μελών της Επιμελητηριακής αποστολής και επιχειρηματιών του τουρισμού από την Τουρκία αλλά και από τρίτες χώρες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Έκθεση, διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 παράλληλη εκδήλωση σε κεντρικό πολυχώρο, όπου συμμετείχε η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης TURSAB, καθώς και bloggers και τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οποία λειτούργησε ενισχυτικά στην παρουσίαση των νησιών μας, αφού παρουσιάστηκε εκτενώς το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο, οι δραστηριότητες, η γαστρονομία, ενώ έγινε και γευσιγνωσία ούζου και τοπικών προϊόντων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Αλέξανδρος Κώνστας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης TURSAB Kivanc Meric.

Το πρωί της ίδιας μέρας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ναυτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Σωτηράκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασπίδα, και εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης Νίκος Γιαννάκας, επισκέφτηκαν στο Προξενείο τον Γενικό Πρόξενο, για εθιμοτυπική επίσκεψη, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, ευχαριστεί θερμά τις ποτοποιίες, Βαρβαγιάννη, Ισιδώρου Αρβανίτη, Σαμαρά και Σπέντζα για την προσφορά τους σε ούζα και κεράσματα, την κα Δήμητρα Σουσαμλή για τα αρτοσκευάσματα, τα τυροκομεία Θυμέλη και Γαλακτοκομική Λέσβου ΑΒΕΕ-Lesvos Dairy για τα τυριά, καθώς και την εταιρία Παπαγιαννίδης-Ελαΐτης για τις μαρμελάδες και σάλτσες που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Όμως και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά στην 17η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου,  προβάλλοντας ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η Περιφέρεια  στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδότησε με το ποσό των 10.000 €  παράλληλη  εκδήλωση στον πολυχώρο Bon Vivant  στο πλαίσιο της  Έκθεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης.

Παράλληλα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε επαφές και συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες της Σμύρνης, ενώ συναντήθηκε με τον  Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Έκθεση της Σμύρνης συνέπεσε με την είδηση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους Πολίτες και ως εκ τούτου ήταν ακόμη μεγαλύτερη η αξία της παρουσίας των νησιών μας εκεί. Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρών τόσο με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα ο οποίος είχε σημαντικές επαφές και συμφωνίες με φορείς και επαγγελματίες, όσο και με την χρηματοδότηση της βασικής εκδήλωσης προβολής των νήσων μας στο περιθώριο της Έκθεσης. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε μπει μπροστά σε θέματα τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αυτών ήδη έχουν φανεί».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας δήλωσε: «Ήταν  άκρως πετυχημένη η προβολή των νησιών μας στη Σμύρνη και καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας.  Η υποδοχή των αντιπροσωπειών μας ήταν εξαιρετική, μετέφερα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπήρξε μεγάλη επιθυμία να μας επισκεφθούν. Υπήρξε επικοινωνία και επαφή με τον φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος κάνει το παν για να προβληθούν τα νησιά μας στην Τουρκία και να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις. Μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τη Χίο αλλά και τα αλλά νησιά για να έχει άμεση  επαφή και επικοινωνία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, να ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού με τη γείτονα χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνδρομή του. Το θέμα της βίζας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα νησιά μας πλέον και χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη αυτή».

Πήγη:ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σάμος: Νέο βιωματικό εργαστήριο για τις σύγχρονες εξαρτήσεις των παιδιών

Το μανταρίνι της Χίου στα πιο αρωματικά του κόσμου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΔΙΚΟ/ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ