voreioaigaiotv.gr

Η Ιστορία του Εμπορίου Παιχνιδιών: Πώς οι Γονείς Αγόραζαν Διασκεδαστικά Αντικείμενα Για τα Παιδιά τους Πριν από 4.500 Χρόνια στην Συρία

D9cef7f6ccc5ed259d85314b2abc644c no watermark
Κοινοποίηση

Η Ιστορία του Εμπορίου Παιχνιδιών

Το εμπόριο των παιδικών παιχνιδιών δεν είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, καθώς η ύπαρξή του χρονολογείται ήδη πριν από 4.500 χρόνια στη Συρία. Αυτή η εκτίμηση προήλθε από ερευνήτρια του Εθνικού Μουσείου της Δανίας, μετά την ανακάλυψη 19 κουδουνίστρων που είχαν κατασκευαστεί από άργιλο.

Ανακαλύψεις και Δημιουργικότητα στο Παρελθόν

Όπως δήλωσε η Μέτε Μαρί Χαλντ, συν-συγγραφέας της σχετικής μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Childhood in the Past», αν κάποιος ήθελε να ψυχαγωγήσει το παιδί του κατά την αρχαιότητα, μπορούσε να του δώσει είτε ένα ξύλινο κουτάλι είτε μια πέτρα. Ωστόσο, οι γονείς ήδη από τότε διέθεταν τη δυνατότητα να προμηθεύονται παιχνίδια από την αγορά, τα οποία κατασκευάζονταν από επαγγελματίες.

Η ανακάλυψη των κουδουνίστρων στην Χάμα, στη Συρία, προκάλεσε αίσθηση, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή αυτού του είδους που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν αυτά τα καλλιτεχνήματα στις συλλογές του Εθνικού Μουσείου της Δανίας και επιβεβαίωσαν ότι τα εγκλείσματα στον άργιλο των κουδουνίστρων είναι παρόμοια με εκείνα των κοινών δοχείων που κατασκευάζονται από επαγγελματίες.

Ποιότητα και Επαγγελματισμός στην Κατασκευή

Η ερευνήτρια επισημαίνει ότι η ποιότητα των κουδουνίστρων αποκλείει κάθε πιθανότητα ότι είχαν φτιαχτεί από ερασιτέχνες ή τους ίδιους τους γονείς. Η μελέτη αυτή ελπίζεται να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες να εξετάσουν με μεγαλύτερη προσοχή άλλα αντικείμενα που μπορεί να αποδειχθούν παιχνίδια, όπως είναι ορισμένα ειδώλια που ίσως παλαιότερα θεωρούνταν αποκλειστικά θρησκευτικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει από το γεγονός ότι αυτά τα ειδώλια, αν και συχνά ερμηνεύονται ως απεικονίσεις θεοτήτων, μπορεί να σχετίζονται και με τη διασκέδαση των παιδιών, καθώς παρουσιάζουν ποικιλία και συχνά φαίνονται διασκεδαστικά. Η αναγνώριση αυτών των αντικειμένων, ωστόσο, είναι δύσκολη, καθώς κατά τη διάρκεια των ανασκαφών πολλές φορές ανακαλύπτονται μόνο κομμάτια τους.

Για αυτό οι ερευνητές δημιούργησαν έναν οδηγό ταυτοποίησης, με σκοπό τη διευκόλυνση της αναγνώρισης των κουδουνίστρων και άλλων παρόμοιων αντικειμένων. Με αυτή την προσέγγιση, αναμένεται ότι θα αναδειχθούν περισσότερα στοιχεία για την ιστορία των παιδιών και τη βιομηχανία παιχνιδιών στην αρχαιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ελλάδα Στην Πρώτη Γραμμή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο Ρόλος του Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική

admin

«Λαβράκια» έβγαλαν τα τελωνεία το Δ΄ τρίμηνο 2024

praktiki 3

Βουλή: Εναρμόνιση της Ελλάδας με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Διακυβέρνησης Δεδομένων στην Ολομέλεια

user 3