voreioaigaiotv.gr

28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τα κενά στα Σχολεία

Img 20180322 181717
Κοινοποίηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, για τα κενά στα σχολεία.«Όλοι και όλες στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 28/9 στις 13:30! 

Στη Σάμο συγκεντρωνόμαστε έξω απ’ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Ταυτόχρονα η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει στο Υπουργείο και στην υπόλοιπη χώρα στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης!

ü Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία.

ü Δε θα περάσει η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας να «εξαφανίσει» τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

ü Δε θα μπουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον «κόφτη» του Υπουργείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών!

· Χωρίς καμία ντροπή επιτίθενται στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μειώνουν πάνω από το 60% τις προσλήψεις σε παράλληλες στηρίξεις, αλλάζουν με το έτσι θέλω και τη βοήθεια κάποιων Σχολικών Συμβούλων τη φύση της παράλληλης στήριξης και με πραξικοπηματικό τρόπο ζητάνε να παρακάμπτονται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.

· Συγχωνεύει τμήματα και σχολεία αφού πρώτα τα έχει «υποβαθμίσει» σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, κλπ.

· Δημιουργεί τμήματα των 25 και πλέον παιδιών και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν μετακινεί παιδιά σε όμορα σχολεία ώστε τα τμήματα να μη «σπάσουν».

· Δίνει οδηγίες να καλύπτονται τα κενά «εκ των ενόντων», δηλαδή εκπαιδευτικοί να διδάσκουν άσχετα, με το επιστημονικό τους αντικείμενο, μαθήματα. Φτάνουν σε σημείο να αναγκάζουν εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να αναλαμβάνουν τμήμα!

· Εμφανίζουν ως υπαίτιους τους γονείς για τάχα «πλασματικά» κενά γιατί όπως υποστηρίζουν γράφουν αφειδώς τα παιδιά τους στο ολοήμερο!

Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων.

Τα τραγικά κενά τα δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που οι όποιοι διορισμοί γίνονται για να καλύπτονται ίσα ίσα οι συνταξιοδοτήσεις!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας απ’ τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου (χρήση ανάλογα με το ωράριο του κάθε συναδέλφου), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Σάμου

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών! Να μην οδηγηθεί στην απόλυση και ανεργία κανένας/μια συνάδελφος/ισσα

· Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης και κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.

· Στελέχωση όλων των τμημάτων υποδοχής.

· Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια, μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συμμετοχικό εργαστήριο για τον αγρο-διατροφικό πολιτισμό της Λήμνου από το Μεσογειακό Ινστιτούτο MedINA

ΕΚ Σάμου: Δηλώνει αντίθετο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Ζητά να υπάρξει αφορολόγητο όριο

Μητσοτάκης: Οι εργοδότες έχετε υποχρέωση να αμοίβετε καλύτερα τους εργαζόμενους