voreioaigaiotv.gr

KKE: «Περσινά ξινά σταφύλια» οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τους αγρότες

[366896] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ 30ης Agrotica (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Κοινοποίηση

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΚΚΕ αναφερόμενο στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους αγρότες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «“Περσινά ξινά σταφύλια”, αποτελούν οι δήθεν “εξαγγελίες” για τους αγρότες, αφού όσα επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, τα έχουν ήδη εξαγγείλει οι υπουργοί του και είναι αυτά ακριβώς που έχουν βγάλει τους αγρότες στους δρόμους.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης απαίτησε από τους αγρότες να συμβιβαστούν με τα στενά όρια του δημοσιονομικού χώρου και “του εφικτού” τα οποία βέβαια καθορίζονται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την ΕΕ και έχουν φέρει γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε δυσκολία επιβίωσης.

Γι’ αυτό άλλωστε η απάντησή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής και αφορολόγητο πετρέλαιο ήταν τα ψίχουλα των 82 εκατομμυρίων για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για 300 χιλιάδες αγρότες, τα οποία δεν είναι ούτε το 1/3 της επιστροφής που παίρνουν μια χούφτα εφοπλιστές.

Σε ό,τι αφορά τις “εξαγγελίες” για το ρεύμα αυτές είναι “αέρας κοπανιστός” για τους αγρότες, γιατί το μόνο που εξυπηρετούν είναι η αύξηση των πωλήσεων των εταιρειών φωτοβολταϊκών».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει πως: «Προσπαθώντας μάλιστα, για άλλη μια φορά, να κινητοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, υποστηρίζοντας δήθεν ότι πληρώνει ο λαός, για να παίρνουν αποζημιώσεις οι αγρότες μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, απέκρυψε ότι τον προϋπολογισμό τον “αρμέγουν” τα μονοπώλια και όχι οι βιοπαλαιστές αγρότες που παίρνουν ψίχουλα για αποζημιώσεις και οι οποίοι συνεισφέρουν στον ΕΛΓΑ με 170 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Την ίδια ώρα χρησιμοποίησε με θράσος την άνοδο της τιμής στο πρόβειο γάλα και απέκρυψε ότι εξαιτίας του κόστους παραγωγής κερδοσκοπούν οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων με τις απλησίαστες τιμές στα ράφια των super market. Για τις καθυστερήσεις, στην καταβολή της κρατικής αρωγής, ούτε λίγο ούτε πολύ, έριξε την ευθύνη στους ίδιους τους αγρότες, ότι δεν “φτιάχνουν τους φακέλους τους”.

Τα όσα δε είπε ο πρωθυπουργός για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν για τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς σε πόλεις και χωριά της περιοχής, που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τις πενιχρές αποζημιώσεις, που βιώνουν καθημερινά προβλήματα λόγω της μη αποκατάστασης και με το φόβο για μια νέα καταστροφή.

Οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ένα δρόμο έχουν: Την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα για ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους για την επιβίωσή τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αυτοασπαχολούμενοι, οι πληγέντες από τις καταστροφές. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα τους και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους».

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Για πρώτη φορά στη Λέσβο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας – Δηλώσεις 

Μίσθωση Φωτοτυπικών Μηχανημάτων Δήμου Μυτιλήνης

Μίσθωση ακινήτου/οικοπέδου στη Δημοτική Κοινότητα Μόριας, με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων