voreioaigaiotv.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής στη Χίο

Tilefonimata Apati 2apr23 300x350
Κοινοποίηση

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε κατά το τελευταίο 7μηνο περίπου, σε βάρος κατοίκου Χίου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, τρία άτομα (2 άντρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η παθούσα, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να την πείσει, εξαπατώντας την, να καταθέσει τμηματικά σε -4- διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των -9.200- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκουν, κατά περίπτωση, στους προαναφερόμενους δράστες, ενώ επικοινωνίες με την παθούσα πραγματοποιήθηκαν από τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοσμοσυρροή στο “Happy Friday” της αγοράς

Με τρεις μονάδες «δασοκομάντο» ενισχύονται Λέσβος, Χίος και Σάμος

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο υπό κατασκευή γήπεδο Ιππείου