voreioaigaiotv.gr

Χίος: Νίκη ΑΣΕ στις εκλογές Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών

Κοινοποίηση

Σαρωτική νίκη πέτυχε ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.
Εχοντας να αντιπαρατεθεί μόνο με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗΣΥ) κατέλαβε 7 στις 7 έδρες.
Συνολικά φέτος ψήφισαν 249 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί (έναντι 258 το 2021), όπου 5 ήταν τα λευκά και 8 τα άκυρα ψηφοδέλτια.

Επί των 236 εγκύρων ψηφοδελτίων η ΑΣΕ έλαβε 216 ψήφους καταλαμβάνοντας και τις 7 έδρες (από 5 που είχε) και η ΔΗΣΥ 20 ψήφους, χάνοντας και τις 2 έδρες που κατείχε στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του συλλόγου μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα εμπόδια που έχει βάλει η κυβέρνηση στα σωματεία και στον τρόπο που συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις μέσω της κατάργησης της συνδικαλιστικής άδειας. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμα πιο μαζική την εκλογική διαδικασία και τη δράση του συλλόγου με τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων μόνιμων, αλλά και αναπληρωτών.
Με την ενεργό συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του συλλόγου μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να καταφέρουμε όλο και πιο πολλά. Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και των αναγκών των μαθητών μας για ένα σύγχρονο σχολείο ασφαλές και με σύγχρονα κτίρια, που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο, όπου ο εκπαιδευτικός θα προσφέρει το έργο του χωρίς φόβο και ανταγωνισμό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, με μισθό και ασφάλιση που θα καλύπτουν τις ανάγκες του», σημειώνει στο σχετικό δελτίο τύπου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η πλειοψηφούσα των εκλογών Αγγελική Σκουφάλου.

Επίσης εκλέγονται σε σειρά με βάση την ψηφοφορία οι:
Παληού Χριστίνα Ειρήνη
Ξυλάς Νέστορας
Μπαρμπατζά Αλεξάνδρα
Τσαμπούρη Λένα
Πλιάτστικας Στέργιος
Καλλίμωρος Αναστάσιος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤNEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοτική Επιτροπή Χίου: Ζητά τήρηση προγραμματικών συμβάσεων για έργα από την Περιφέρεια 

Παιδιατρική απόβαση στις Οινούσσες: Γιατί η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων των παιδιών!

Την ερχόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για να πάμε το #Βόρειο_Αιγαίο μόνο #μπροστά.