voreioaigaiotv.gr

Χίος: “Ο λυρικός Μίκης”- Συναυλία Ωδείου Αιγέας

Theodorakis Aigeas Ekdilosi ΟΜΗΡΕΙΟ 5nov23 1024x541
Κοινοποίηση

Μία μοναδική συναυλία με 20 λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει το Ωδείο “ΑΙΓΕΑΣ” σε συνεργασία με το Δήμο Χίου.
Η Μαρία Καλαγκιά στο τραγούδι, ο Γιώργος Μισετζής στο πιάνο και ο Θέμης Σαλασίδης στο κοντραμπάσο, θα παρουσιάσουν έργα του μεγάλου μας συνθέτη την Τετάρτη, 8/11/2023, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (8.30 μ.μ.).
«Διαλέξαμε 20 τραγούδια και τα ονομάσαμε λυρικά, γιατί πρόκειται για τραγούδια Του στηρίχτηκαν πάνω στην ποίηση», σημείωσε ο Γιώργος Μισετζής. Σημείωσε, ότι θα είναι μια διαφορετική συναυλία, αφού «απάλλαξαν» τα τραγούδια από τις… βαριές ενορχηστρώσεις και η παρουσίαση θα γίνει με το πιάνο και το κοντραμπάσο και μια φωνή.
«Πρέπει να σκεφτείς πάρα πολύ κάθε λέξη» σημείωσε η ερμηνεύτρια Μαρία Καλαγκιά, λέγοντας ότι το αγαπημένο της τραγούδι από αυτή την κατηγορία, είναι το «Μαρίνα», ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη».
Τα δύο στελέχη του Ωδείου Αιγέας σημείωσαν και πως έρχονται πιο κοντά στα νέα παιδιά τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που είχε γεννηθεί στη Χίο.
Η εκδήλωση είναι σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χίου και η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με δελτίο προτεραιότητας, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν Τρίτη και Τετάρτη, 7 και 8 Νοεμβρίου, από την είσοδο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για την υγεία σε Σάμο και Αθήνα

«ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» – Το πρόγραμμά της για την επόμενη 5ετία

Μυτιλήνη: 21ο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Λέσβου